Bäst att ge upp idag — i morgon kan det vara för sent..

En lite underlig sentens, men nog har vi styrelsen tänkt så och säkert många av våra flitiga byggande medlemmar också, efter den förra sommarens stormar och högvatten, som gav förnyade allvarliga skador på våra bryggor och flottar. Inte nu igen!

Oavsett om dessa återkommande problem beror på global uppvärmning eller inte, så kan vi konstatera att vi ändå är mycket lyckligt lottade. Tänk bara på den senaste tidens översvämningar i Australien och skyfall med översvämningar lite varstans på vår jord, som lett till helt bortspolade hem och en massa förlorade människoliv. Här i Vassbäck har ingen kommit till skada och det är ju egentligen bara en del brädor som vattnet brutit loss och tagit med sig. Det känns emellertid mycket tråkigt, att vår nya och uppskattade krabbhylla bara fick vara med en sommar.

Nu är det en gång så, att det är inga andra än vi i Vassbäck som bryr sig om och “ordnar till det” i vår fina vik, varför det bara är att kavla upp ärmarna och ta nya tag. Vi i styrelsen har under vintern utrett frågan om att försöka få en mer hållbar bryggkonstruktion och har då kommit fram att en flytbrygga i betong är det bästa och mest hållbara. De är betydligt dyrare än vad vi gjort hittills, men vi måste göra något radikalt nu, eftersom vi inte kan fortsätta att ”kasta pengar i sjön” och heller inte kan räkna med att de få medlemmar som ställt upp och byggt nya bryggor så gott som varje år, kan och vill fortsätta med det hur länge som helst. En flytbrygga är kraftig i sin konstruktion, följer med det stigande vattenståndet och den behöver inte tas upp på vintern. Vi håller just på att kolla upp vad som finns på markanden. Det är inte omöjligt att vi kan hitta en begagnad till ett rimligt pris. Vi får verkligen hoppas att vi finner en bra och mer hållbar lösning på badbryggsproblemet.

Vi ser fram emot ytterligare en trevlig säsong med många aktiviteter och fortsatt god gemenskap i Vassbäck – Vår plats på jorden!

Det här inlägget postades i badföreningen, förstasidan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar