Vårnytt från Brygga II

Så är det åter vår, nuvarande väderlek till trots; i luften såväl som i kalendern och därmed att det är dags för en del arbete på bryggan. Efter “Adventsstormen” såg det lite tomt ut vad gäller brygglämmar men vi letade fram, med hjälp av Bengt Gullberg från Brygga I, de senaste årens skörd av stormdrivna bryggdelar inne i bukten (gömda under en massa vass och bråte). Med andra ord har vi nog (?) tillräckligt med material för ett återställande av alla brygglämmar. Lite omarbetning och några nya delar kan eventuellt behövas men med allas er hjälp skall vi ännu en gång återställa vad Moder Natur farit lite vårdslöst fram med.

Brygga 2 efter stormarna

Brygga 2 efter stormarna

På tal om krafter och otur så hann inte istäcket smälta innan en storm tryckte samman en rejäl packisvåg vilken med kraft vek omkull de yttersta nya förstolparna (trots att de är dryga 6,5 meter nerdunkade i botten). Vi har (med assistans från ovan nämnde Bengt) fram till idag rätat upp samtliga utom de två yttersta plus att ett par stolpar behöver lite ytterliga justering innan användning/angöring. Dessa yttersta två stolpar samt de två vilka behöver justeras, hade vi tänkt fixa så snart väder och tid så tillåter – förhoppningsvis så att de hinner sätta sig i god tid innan angöring.

Bengt Gullberg jagar som bäst vår lokala pålningsfirma för dels en extra knuff för dessa stolpar, ett par utbyten av stolpar (någon lite för klen för placeringen ifråga) samt även nya stolpar för några bryggmedlemmar vilka önskat trästolpar i efterhand. Enligt uppgift kan det tänkas att denna firma dyker upp i Maj för dessa arbeten – låt oss hoppas att de hinner trots att de är överhopade av arbeten/beställningnar sedan vädrets makter gjort sitt.

Såsom kanske en del redan sett håller vi på att förstärka piren samt att en ny flytbryggelösning är på gång. Förhoppningsvis kommer stormar mm. att spela en mindre betydande roll i framtiden.

En arbetsflotte är också det tänkt att fixas (material finns), då det ju också är en del stålstolpar som behöver bytas och justeras samt att ett “sjömärke” står i garaget redo för vakt vid vår stensamling strax utanför insidans yttersta kant av bryggan.

Det är också dags för en reglering av årets bryggavgift. Vad vi kan se torde 1.000:- (minus 250:- per arbetdag man deltagit) kunna täcka årsbehovet. Vänligen ange ert namn och gärna adress vid betalning till:

Vassbäcks Båtförening Brygga II
63 47 73 – 6

Samtidigt med oss kommer även Brygga 1, Badföreningen samt Bastuföreningen ha sina arbetsdagar – med andra ord kommer vi att vara ytterst effektiva och ha en hel del kul. Vi ses söndag 2012-04-29 klockan 10.00

Det här inlägget postades i brygga 2, förstasidan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar