Vassbäcks Båtförening Brygga II – Upptagning brygga & hämtning arbetsflotte

Bygga II

Brygga II

Så är då denna, något blåsiga, båtsommar tyvärr snart över – med andra ord är det dags att ta upp bryggan till skydd för kanske kommande oväder i höst och vinter. Om vädergudarna är på ett mer godlynt humör tänkte vi, tillsammans med Brygga I, också hämta hem arbetsflotten denna dag. Flotten står, sedan en tidigare storm, i tryggt förvar ute på holmen. Vi behöver nog vara minst ett drygt dussin, gärna starka, personer för att kunna flytta denna ned till vattnet för att därefter bogsera den tillbaks till vår hamn.

Planen är att på söndagen den 20:e september klockan 09.00 samlas nere vid vår brygga för att därefter, på lämpligt sätt, ta oss och diverse plankor, rep etc. ut till holmen. Om vi drabbas av riktigt dåligt väder blir detta “bärgningsarbete” tyvärr skjutet på framtiden men i skrivande stund ser vädret ut att bli okey – men på drygt 1½ vecka kan ju mycket hända!

För de av er som inte hänger med ut till holmen så finns en del arbete att göra för ny belysning av bryggan.

Då vi förväntar oss lika god uppslutning av medlemmar som vanligt så fixar vi även själva upptagningen av bryggan i ett nafs efter ovan “pyssel”. Vassbäcks Badförening kör igång sin arbetsdag klockan 10.30 denna dag och vi ger givetvis en hjälpande hand även här – oss alla till godo!

Väl mött söndagen den 20:e september klockan 09.00

Styrelsen

Uppdatering: Flotten får ligga kvar till våren, och vi börjar arbetet klockan 09:30 istället

Det här inlägget postades i brygga 2, förstasidan. Bokmärk permalänken.