Funderingar i Vassbäck

Hej govänner!

Det känns nästan lite förmätet att tala om dåligt väder och att vi varit utsatta för värre naturkrafter i Vassbäck än vanligt, när man läser om förödelser lite varstans i världen och då detta skrivs nås vi av budet, att flera hundra tusen personer omkommit i jordbävningen på Haiti.

Det blir liksom då Hasse o Tage fällde sitt berömda uttalande i en sketch: “Snacka om spik i foten. Under franska revolutionen, då man högg huvudet av adeln på löpande band, skulle de varit mycket glada om de bara haft en spik i foten”.

De menade med det att man inte skall klaga – det finns alltid några som har det värre. Jag skall inte klaga och hoppas Ni stöttat akuthjälpen på Haiti rejält, men hoppas också Ni har några pengar kvar, att stötta vår fortsatta utveckling av badplatsen i Vassbäck.

Vi hade en mycket trevlig sommarsäsong 2009, med periodvis bra väder och lyckade evenemang med många deltagare under vår Vassbäcksvecka, även om vädrets makter då spelade oss en del spratt.

Högvatten o stormar var dock åter “svåra” mot våra anläggningar och bl.a. har betongen gått sönder en del på badbryggan och den stora flotten slet sig och ligger nu och vilar sig på Måsön över vintern.

Vi planerar att lägga fast den framför och alldeles intill badbryggan, varvid vi tror att den kommer mer till användning och förhoppningsvis blir mer skyddad från stormarnas påverkan. Vi planerar också att under vårvintern förlänga vågbrytaren lite, för att om möjligt skydda bryggorna lite bättre.

Styrelsen har också beslutat att bygga en ny “krabbhylla” lite närmre vattenytan i jämte badbryggan, så de allra minsta i Vassbäck lättare skall kunna utföra sin favoritsysselsättning “krabbfiske”.

Calle Hagman – Ordförande Vassbäcks Badförening

Det här inlägget postades i badföreningen, förstasidan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar