Vårstädning och medlemsmöte i Vassbäcks Badförening

Vår i Vassbäck.

Vår i Vassbäck.

Hej all Vassbäckingar,

Välkomna tillbaka till en ny säsong i Vassbäck där våren är riktigt tidig i år.

Vi vill bara påminna er om att det är dags att montera alla bryggor och röja upp på stranden i Vassbäck nu på Påskdagen. Badföreningen börjar arbetet kl 10:30 och de två bryggföreningarna 9:30 (brygga 2) resp 10:00 (brygga 1). Badföreningen bjuder på grillad korv till de första 80 deltagarna på arbetsdagen.

Efter någon timmas jobb, ca kl 12:00, har vi ett medlemsmöte där vi presenterar och diskuterar det förslag till upprustning av badbryggan, som den partsammansatta arbetsgruppen vi utsåg på årsmötet, kommit fram till. Ni kan läsa om detta på sidan 4 i senaste Vassbäcksbladet.

Läs även min ledare på sidan 2, som också delvis handlar om detta.

Badföreningens styrelse har redan beslutat att i vår renovera den trasiga betongbryggan och i samband med det också göra den tunnel genom bryggan, som arbetsgruppen förordar, för att få en bättre badstrand för de mindre barnen innanför betongbryggan. För denna renovering har vi redan medel i föreningen.

Styrelsen förordar också att den förlängning av den skyddande palissaden med en badbrygga innanför för vuxna och de lite större barnen, som arbetsgruppen föreslagit, utförs så fort som möjligt.

Vi planerar också att i framtiden bara ha en trampolin längst ut på den bryggan, där läget är mer skyddat, sandbotten under, samt ett större vattendjup än vid udden där trampolinen varit i många år. Att vi förordar en brygga i anslutning till en förlängd pallisad beror på att den konstruktionen har visat sig stå emot väder o vind på ett bra sätt.

Vi hoppas att de flesta av er känner för att vi även i framtiden skall ha en trevlig och attraktiv badplats här i Vassbäck och att ni därför också hjälper till att finansiera detta på bästa sätt. Här finns många alternativa förslag till lösningar, t.ex att sälja bryggplankor med givarens namn på, med mera. Vi är tacksamma för förslag från er om hur vi skall få in extra pengar för denna utbyggnad.

Så söker badföreningen även en ny strandvärd i sommar. Har ni något barn eller barnbarn i åldern ca 15-18 år, som finns i vårt område och som inte har något annat för sig, så kan detta vara ett lämpligt arbete några timmar/dag.

Strandvärden jobbar veckorna 26-32 (7 veckor). Ersättningen är 700 kr/vecka.

Arbetsuppgifterna är:
– Hålla rent på stranden från tång, skräp o fimpar
– Hålla bryggan ren från snäckskal, stenar o sand
– Göra rent toaletterna dagligen
– Dela ut sommarupplagan av Vassbäcksbladet (tar max 2 timmar en gång)
– Dra ut soptunnan till parkeringen varje torsdagskväll
– Se till ordningen i allmänhet, t.ex vad avser cykelparkering med mera.

Kontaktperson i Badföreningen är Elisabeth Wendels. Kontakta henne snarast på tel 070-565 60 57 om ni känner någon lämplig “kandidat” för sommarjobbet.

Hjärtligt välkomna på Påskdagen
Calle Hagman
Ordf. i Vassbäcks badförening

Det här inlägget postades i badföreningen, förstasidan. Bokmärk permalänken.