Välkomna till Badföreningens arbetsdag

Arbetsdag

Arbetsdag

Efter en lite kylsagen april i år tycks det äntligen bli lite riktig värme nu till helgen, då vi har vår planerade arbetsdag vid stranden. De som är medlemmar i någon Bryggförening samlas kl 10.00 och alla ni andra börjar kl 10.30.

Ni som har varit nere vid stranden har kanske sett, att vi redan lagt ner ett stort arbete på att bygga en skyddande pallisad av stolpar och stenar utanför bryggan, för att om möjligt ge den en större motståndskraft mot kommande stormar. Den skall stärkas ytterligare, då vi får tag i fler stora stenar att lägga överst.

Vi har också förhandlat med “badflottsleverantören” och får en annan begagnad i utbyte mot den som inte var så sjöduglig. Vi håller nu på att förhandla om hur den skall fraktas hit, vilket inte är löst ännu.

Det är en hel del arbetsuppgifter, som måste lösas i år. Vi skall:

  • reparera våra bryggor efter stormarna och montera badstegar, så vi kan gå i och bada framöver,
  • fylla i en del hålor utefter badvägen,
  • måla vår grill,
  • lägga ut en hel del jord och så gräs,
  • bygga en ny badflotte till de minsta barnen,
  • med mera..

Det finns både lite tyngre och betydligt lättare och mindre ansträngande arbetsuppgifter, så alla kan vara med och “dra sitt stå till stacken”. Det är ju “långhelg” detta år, så var snälla och lägg ner det egna trädgårdsarbetet för en stund och prioritera stranden i några timmar – ni hinner säkert med den egna täppan också.

Ju fler vi blir desto snabbare löser vi arbetsuppgifterna. Ta gärna med lite verktyg och skottkärra, spade och kratta. Har någon en “gräsvält”, är den också lämplig att ta med.

Badföreningen bjuder på korv o bröd!

Det är som vanligt så, att det bara är vi som bor i Vassbäck, som kan göra vår badplats till den trevliga oas vi är vana vid att den brukar vara, så kom och hjälp till och delta i gemenskapen.

Ingen arbetsinsats är för liten!

Välkomna!

Styrelsen i Vassbäcks Badförening

Det här inlägget postades i bastuföreningen, förstasidan, Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar