Snabbinkallad extra arbetsdag, brygga 2

Vi tänkte försöka fixa de kvarstående tomma hålen i bryggan (saknade brygglämmar) och satsar här på en snabbinkallning av hugade medlemmar imorgon kväll; tisdag 8:e maj, klockan 18.00 (cirka). Material i form av tryckimpregnerat virke är inköpt/hämtat och verktyg skall förhoppningsvis finnas i tillräcklig mängd. Om ni känner för att kvista ner till bryggan imorgon kväll är ni mer än välkomna att hugga in på denna högst inofficiella arbetsdag. Om ni har egna verktyg; ex. skruvdragare, cirkelsåg, hammare, kofot etc. är det självfallet till hjälp också det. Om vi är tillräckligt många bör vi fixa de saknade brygglämmarna relativt lätt och snabbt.

Utöver att såga till och skruva ihop de saknade brygglämmarna så hoppas vi även få tid till åtminstone en start av en arbetsflotte. En flotte vilken behövs för diverse olika arbeten – inte minst islagning och utbyten av stålstolpar. Dels är det här fråga om befintliga stolpar vilka definitivt börjat sjunga på sista versen (främst rostangrepp) och dels att försöka hjälpa de platser som drabbades hårt av den packisvall som svepte in över bukten (i samband med stormen i slutet av januari om jag inte missminner mig). Om vi kan få ner en stålstolpe i väntan på pålningsfirman kan detta förhoppningsvis rädda större delen av detta årets säsong. Vi hoppas att pålningsfirman kan dyka upp så småningom men då många, många andra bryggor delar samma öde som vårt (såsom avbrutna stolpar mm) kan det dröja ända in i juni månad – detta till trots att Bengt Gullberg försökte boka dem relativt tidigt.

På tal om våra olycksbröder/systrar på de yttersta platserna av bryggans utsida (havssidan): Finns det några som kan tänka sig att upplåta sin plats innan egna båten kommit på plats!? Vi har åtminstone fyra platser vilka nu inte alls kan förtöja då deras förstolpar antingen är avbrutna eller ligger helt eller delvis under vattenytan. Vänligen hör av er till mig om ni kan tänka er att låna ut er plats under åtminstone en begränsad tid.

Det här inlägget postades i brygga 2, förstasidan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar