Vassbäcks Vägförening – Nyheter från styrelsen

Information

Information

  • Snöröjning och sandning har skötts utan anmärkning i vinter. Maskinsopning av grus sker inom kort. Inspektion av eventuella skador av vägbanan samt markering av farthinder sker i samband med städdagen.
  • Vårsstädningen genomförs lördagen den 26 april, samling vid vägskälet/anslagstavlan kl. 10.00. Vi vill gärna se att fler tar sig ut för att snygga till och underhålla våra gemensamma ytor. Det tar ett par timmar varje höst och vår och det är extremt sällan vi når över 30 deltagare, varav flera fastigheter är representerade av minst två personer. Kort och gott – det vore synnerligen bra om fler av oss bryr sig om hur vårt område sköts.
  • Eldningsplatsen är sedan 1 april öppen. Vi ber dig respektera vad som inte får läggas i därför avsedd hög – se specifik information på anslagstavlan och vassbäck.se. Viktigt är att du hjälper till att hålla högen kompakt genom att i första hand bygga på höjden. Infarten kommer nu att spärras för fordon/släpvagnar generellt men hålls öppen följande datum; 12-13 april, 17-21 april, samt under själva städdagen. Vi beklagar den sena återkopplingen, som beror helt på ordförandens tjänsteresor.
  • Årsmötet är satt till söndagen den 8 juni kl. 10.00 och hålls sedvanligt i Åsa Vandrarhem/Kuggaviksgården. Eventuella motioner ska vara inskickade/-lämnade senast 30 april. OBS! Motionen måste vara undertecknad av fastighetsägaren.
  • Styrelsen vill tydliggöra föreningens betalningspolicy för årsavgifter (som normalt utdebiteras i januari) och extra utdebiteringar: I samband med utskicket har vi 30 dagar på oss att reglera betalningen, det vill säga då pengarna senast ska vara på föreningens konto. Om inte detta har skett utgår en påminnelse med uppmaning att betala inom 14 dagar. Efter att denna tid också förlöpt, kommer föreningen direkt ansöka om verkställighet hos Kronofogdemyndigheten.
  • Efter att ha försökt finna en överenskommelse, men beklagligt nog inte lyckats, har idag styrelsen beslutat om att genomföra en åtgärdsprocess mot en fastighetsägares annektering av föreningens mark, vars konsekvens är vattenavrinning över vägbana.

Nästa styrelsemöte är satt till den 8 maj.

Kontaktpersoner inom styrelsen:
Ordförande Conny Lingmerth, Lanna Strandväg 13, conny.lingmerth@hansen.se 0701-878750
Kassör Kerstin Zackrisson, Lanna Strandväg 17, acetimbe@algonet.se

Det här inlägget postades i förstasidan, Vassbäcks vägförening. Bokmärk permalänken.