Allmänna anvisningar för Vassbäcks bastuförening

Här nedan har styrelsen sammanställt de viktigaste uppgifterna för att vi alla lätt skall finna vad som gäller.

Välkomna till Vassbäcks Bastuförening. Ny medlem gör klokt i att läsa igenom nedastående fakta. Här finns en hel del viktig info.

Kortfakta

 • Avgift sommar 650 kr
 • Avgift åretrunt 1300 kr
 • Medlemshyra 200 kr
 • Medhavd gäst 40 kr
 • Swish 123 572 09 58
 • Bankgiro 5477-6240

 1. Medlemsavgiften 650 kronor ger fria bad under sommarperioden maj – september. En vinteravgift på 650 kronor per medlemsfamilj tas ut för bad under perioden oktober-april. Medlem som saknar vinterabonnemang betalar under vintersäsong – som gäst – 40 kronor per person och tillfälle.
 2. Gästbegreppet blev förklarat vid årsmötet 2007. Med medlemsfamilj menas ensamstående, makar eller sambo/särbo vilka är fastighetsägare/arrendatorer. Hit räknas också dessas barn och eventuella barnbarn. Barnens och barnbarnens makar/sambos ingår också i familjebegreppet. Om någon i detta familjebegrepp har egen fastighet på Vassbäcksområdet, måste de däremot lösa egen medlemsandel och faller ur familjebegreppet. Avgift 40kr/medhavd gäst.
 3. Inga inbetalningskort eller avier skickas ut. Uppmaning att betala medlemsavgifter skickas endast ut efter årsmötet. Bg 5477-6240 samt swish 123 572 09 58.
 4. Årsmöte brukar hållas i juni. Bastuföreningens räkenskapsår är 1 maj – 30 april.
 5. Bastun är timerstyrd och ordinarie bastutider är: tisdag, fredag och lördag 16-20 året runt. Gäller tills vidare.
 6. Bastun öppnas numera trådlöst med en bricka. Medlem som saknar en sådan kan kontakta styrelsen för vidare information.
 7. Medlem kan hyra bastun för 200 kr/tillfälle. Bokning sker genom bastuföreningens hemsida under länken bokningssidan, där man själv bokar. De som hyr under vintersäsong utan vinterabonnemang betalar för sig själva som gäster ( se ovan ). Man lämnar bastun i samma skick som innan.
 8. Hyra på söndagar innebär ett övertagande av veckostädningen och att man i god tid, efter kontroll i bastukalendern, gör bokningen. I brådskande fall måste aktuell städansvarig kontaktas.
 9. Bastutiderna måste respekteras. Både vid hyra eller ordinarie tid gäller att inte komma innan eller lämna bastun efter aktuell tid.
 10. Alla badare uppmanas skriva in sig i gästboken (används endast för interninformation).
 11. Alla delägare skall ställa upp som badvärdar under sommarperioden i ett rullande schema ( ca 1 gång vart 5e år ). Styrelsen meddelar badvärdarna ett schema som dessa sinsemellan får justera.
 12. Baddräkt eller badhandduk skall vara på vid bastubad, vilket även gäller vid bad utomhus.  Vi badar på allmän plats och skall uppträda på ett oklanderligt sätt. Vi använder sittunderlägg i bastun.
 13. Badvärdsinstruktion ges ut i ett särskilt dokument och upptar åtagade efter bastubadet och innehåller städrutiner.
 14. Se även i bastukalendern för eventuella avvikelser, tillägg eller om bastun är uthyrd.
Februari 2024/JS
avatar
Extra arbetsdag!

Extra arbetsdag!

Kära Vänner i Vassbäck

Som ni kanske sett så håller vi på att renovera betongbryggan o göra en kulvert igenom den för att få friskare vatten och en bättre botten på bryggans insida. Ett gäng Vassbäcksgubbar har redan gjort ett jättejobb med förberedelserna. Det återstår dock en del inte så tungt arbete med att lägga ut makadam och mindre stenar innan den slutliga betonggjutningen kan utföras.

De behöver hjälp med detta nu på lördag den 17 maj kl 10:00

Kom o hjälp till en stund o delta i arbetsgemenskapen. Det blir lättare för alla ju fler vi blir o desto snabbare blir jobbet färdigt. Blir också en dag för gjutning framöver.

Styrelserna i bad- bastu- och bryggföreningarna

Skrivet på badföreningen, bastuföreningen, brygga 1, brygga 2, förstasidan | Lämna en kommentar
avatar

Bastusittarkväll

Bastusittarkväll

Hej Alla!

Det höstliga vädret har verkligen tagit ett hårt grepp om vår del av världen. Mycket blötare, blåsigare och mer blågrå vinter går knappt att få än under senare tid. Man får minnas den kanonsommar vi haft och verkligen se fram emot nästkommande vår och sommar. Dock, ett varmt och gosigt bastubad i glada vänners lag gör livet så mycket lättare – ta vara på de dagar bastun har extraöppet under kommande helger:

“Lögaredagen” den 23:e december klockan 16-18
Juldagen den 25:e december klockan 18-20
Nyårsafton den 31:a december klockan 14-17

Ett av årets största happenings sker på Nyårsafton i Vassbäck vid 13-tiden – då Badföreningen tänder grillen ute på udden. Ett mingel bara överträffat av tillställningar som Nobelmiddagen och Oscarsgalan. Ta med något gott att grilla och dricka, och kom och njut av utsikt, gemenskap och den där oöverträffade känslan som bara Vassbäck kan erbjuda! När man tjötat och tuggat färdigt ute vid grillen så står bastun klar för den naturliga fortsättningen på en fortsatt kanondag och afton.

Vi ses!!

Styrelsen

Skrivet på badföreningen, bastuföreningen, förstasidan | Lämna en kommentar
avatar
Bastusittarkväll

Bastusittarkväll

På lördag, den 1 december, tjuvstartar vi första advent och matchar värmen i bastun med lika varm glögg. De pepparkaksgubbar och -gummor som vågar ger dopparedagen ny betydelse i lagom svalkade saltvatten.

Väl mött!

Skrivet på bastuföreningen, förstasidan | Lämna en kommentar
avatar
Årsavgift

Årsavgift

Efter en vår med minst sagt varierat väder närmar sig nu sommaren med stormsteg.

I helgen var det fint och många passade på att bada i det redan 20-gradiga vattnet. Ni som varit nere vid stranden har kunnat se, att vi har redan gjort ett stort arbete med en ny pallisad med pålar och stenar för att skydda badbryggan från fortsatt underminrering vid de återkommande stormarna och högvattnen.

Vi håller på att förhandla om hur vi skall få en annan bättre fungerande flytbrygga på plats innan midsommar. De delvis förstörda båtbryggorna har också redan återställts i fint skick
Stort tack till alla som hjälpt till med vårens arbeten så här långt.

Mer behöver göras, men just nu vill jag bara fästa er uppmärksamhet på att det är mycket hög tid att betala sin årsavgift till Badföreningen. Observera att detta gäller även ni som är med i Bastuföreningen eller någon av Bryggföreningarna, vilka alla också måste vara medlemmar i badföreningen.

Vi prövade en nyhet i år då vi skickade ut Vassbäcksbladet till er och det var att vi inte skickade med något inbetalningskort, men förklarade ändå mycket noga på baksidan hur betalningen skulle ske.

Tyvärr har många av er missat att betala årsavgiften, varför jag hoppas ni gör det omgående till vårt plusgiro 4 34 78-7.

Årsavgiften är minst 200 kr, men jag vädjar till er alla att betala mer, då vi står inför mycket stora kostnader för att kunna hålla vår fina badplats i ett fint skick. Glöm inte att skriva avsändare vid betalningen.

Hoppas vi alla skall kunna njuta av ännu en fin sommar i Vassbäck.

För styrelsen i Badföreningen,
Calle Hagman
Ordförande

Skrivet på badföreningen, bastuföreningen, brygga 1, brygga 2, förstasidan | Lämna en kommentar
avatar
Sommar i vassbäck

Sommar i vassbäck

Så blev det äntligen sommar i Vassbäck! Enligt den meteorologiska definitionen gick startskottet den 19 maj (varefter vi stadigvarande haft dygnsmedeltemperaturer på över 10 grader C), exakt en månad senare än förra året.

Med sommaren kommer så lite nyheter:

Badkollen är tillbaka!

För er som på allvar funderar på att hoppa i havet, så är nu badkollen åter tillbaka. Kanske kan den hjälpa er komma på bättre tankar, då det visar dig att det för närvarande bara är 16 grader i plurret. Håll kollen på badtemperaturen i sommar här på förstasidan, eller direkt på https://vassbäck.se/badkollen i din mobiltelefon.

Öppettider för bastun

Nu är det snart dags för ändrade öppettider i bastun. Från den 15 juni gäller sommarschemat. Håll pejl på tiderna direkt här på förstasidan i högerspalten, eller gå in under bastuföreningen och välj bastukalendern. Där kan du få hela schemat ständigt uppdaterat direkt i din mobiltelefon.

Vassbäcksbladet 2012

Efter viss fördröjning finns också årets upplaga av Vassbäcksbladet att hämta under nedladdningar, om du mot förmodan skulle ha förlagt pappersversionen av denna eminenta skrift som Torbjörn Sund och Calle Hagman sätter samman varje år. Vi har hela storyn om vassbäcksbladets uppkomst och historia, kommer snart publiceras här.

Skrivet på badföreningen, bastuföreningen, förstasidan | Lämna en kommentar
avatar
Arbetsdag

Arbetsdag

Efter en lite kylsagen april i år tycks det äntligen bli lite riktig värme nu till helgen, då vi har vår planerade arbetsdag vid stranden. De som är medlemmar i någon Bryggförening samlas kl 10.00 och alla ni andra börjar kl 10.30.

Ni som har varit nere vid stranden har kanske sett, att vi redan lagt ner ett stort arbete på att bygga en skyddande pallisad av stolpar och stenar utanför bryggan, för att om möjligt ge den en större motståndskraft mot kommande stormar. Den skall stärkas ytterligare, då vi får tag i fler stora stenar att lägga överst.

Vi har också förhandlat med “badflottsleverantören” och får en annan begagnad i utbyte mot den som inte var så sjöduglig. Vi håller nu på att förhandla om hur den skall fraktas hit, vilket inte är löst ännu.

Det är en hel del arbetsuppgifter, som måste lösas i år. Vi skall:

 • reparera våra bryggor efter stormarna och montera badstegar, så vi kan gå i och bada framöver,
 • fylla i en del hålor utefter badvägen,
 • måla vår grill,
 • lägga ut en hel del jord och så gräs,
 • bygga en ny badflotte till de minsta barnen,
 • med mera..

Det finns både lite tyngre och betydligt lättare och mindre ansträngande arbetsuppgifter, så alla kan vara med och “dra sitt stå till stacken”. Det är ju “långhelg” detta år, så var snälla och lägg ner det egna trädgårdsarbetet för en stund och prioritera stranden i några timmar – ni hinner säkert med den egna täppan också.

Ju fler vi blir desto snabbare löser vi arbetsuppgifterna. Ta gärna med lite verktyg och skottkärra, spade och kratta. Har någon en “gräsvält”, är den också lämplig att ta med.

Badföreningen bjuder på korv o bröd!

Det är som vanligt så, att det bara är vi som bor i Vassbäck, som kan göra vår badplats till den trevliga oas vi är vana vid att den brukar vara, så kom och hjälp till och delta i gemenskapen.

Ingen arbetsinsats är för liten!

Välkomna!

Styrelsen i Vassbäcks Badförening

Skrivet på bastuföreningen, förstasidan, Okategoriserat | Lämna en kommentar
avatar

Nästa söndag, den 29 april vill säga, är det dags för lite arbete i och utanför bastubyggnaden; innefattande städning, buskklippning, eventuella reparationer mm. Vi samlas där kl 10.00.

Bastufest

Bastufest

Efter vedermödor kommer belöning i form av en bastufest på självaste Valborgsmässoafton med start klockan 18.00. Man medtager såväl mat som egen dryck, plus vadhelst man annars kan önska för kvällen. Väl på plats kommer det finnas en grill i arbete i anslutning till bastun, och om inget oförutsett händer är detta det närmsta valborgsbrasa vi avser komma.

Festdeltagandet är alltså inte förenat med några kostnader, och vi håller tummarna för att vädrets makter är med oss.

Skrivet på bastuföreningen, förstasidan | Lämna en kommentar
avatar

Nyår!

Nyår!

Som nyårstraditionen bjuder träffas vi och grillar nere vid badplatsen klockan 13 den 31/12. Ta med något gott att äta och dricka! Från klockan 14 kan sedan frusna själar krypa in och värma sig i bastun.

Väl mött!

Skrivet på badföreningen, bastuföreningen, förstasidan | Lämna en kommentar
avatar
Bastusittarkväll

Bastusittarkväll

På Fredag den 23/12 är det bastusittarkväll mellan kl 16-18, och alla medlemmar är förstås hjärtligt välkomna. Den ordinarie lördagsbastun 24/12 utgår till förmån för Kalle Anka och julafton.

För icke-medlemmar som äger en fastighet i Vassbäck kan meddelas att det finns andelar att köpa till denna varma gemenskap. Kontakta Bastuföreningens styrelse vid intresse.

Skrivet på bastuföreningen, förstasidan | Lämna en kommentar
avatar

Vad sägs om en dos svettig demokrati!? – Bastuföreningens årsmöte går av stapeln söndagen den 12:e juni kl. 10.00 – se bifogad kallelse.

Bifogar även föreningens standard-dagordning.

Tänk på att eventuella motioner skall vara styrelsen tillhanda senast en vecka innan årsmötet!

Skrivet på bastuföreningen | Lämna en kommentar