Riktigt bredband i Vassbäck

Bredbandsnät i Vassbäck

Bredbandsnät i Vassbäck

Vassbäckingarna har nu en unik möjlighet att lägga grunden för ett framtidssäkert bredbandsnät området. En infrastruktur som kan bära all typ av kommunikation – allt ifrån supersnabbt Internet, till telefoni och högupplöst TV, och till mycket förmånliga kostnader. I samband med att Fortum gräver ner luftledningar kommer ett omfattande schaktarbete att ta vid i vårt område. Fortum har då erbjudit oss att samförlägga så kallad kanalisation för bredband till ett pris som motsvarar mindre än en tiondel av vad det annars skulle kosta att gräva ner. Ett preliminärt pris, som är beroende av hur många fastighetsägare som vill utnyttja erbjudandet, är 2500:- per fastighet.

Schaktarbetena gäller i första skedet området kring Lanna Strandväg, Nortorpsvägen, början på Svartnäsvägen samt stora delar av Bollebygdsvägen.

Enda kruxet är att schaktarbetet börjar redan vid månadsskiftet, dvs om en dryg vecka. Fastighetsägare i det nu aktuella området måste därför bestämma sig inom loppet av några dagar.

Vad krävs av dig som är fastighetsägare i det nu aktuella området?

  • Om du berörs av schaktarbetet bör du noga läsa igenom det bifogade projektdokumentet
  • Tala med de andra i ditt grannskap, och försök få med så många som möjligt. Ju fler vi blir, desto lägre blir kostnaderna för dig.
  • Senast kl 12.00 fredagen den 28 oktober behöver vi ha fått din intresseanmälan. Detta görs via e-post till bredband@vassbäck.se. Ange namn, telefonnummer och adressen till din fastighet.

När alla svar kommit in och vi vet exakt vilka fastighetsägare som skall anslutas, så görs en förnyad projekteringsplan och en ny beräkning av kostnader. Alla fastighetsägare kommer där efter kontaktas personligen för kostnadsavstämning och bindande anmälan.

Vad krävs av dig som inte berörs av schaktarbetet?

  • Vassbäcks Ängsväg och yttre delarna av Svartnäsvägen kan anslutas i ett andra steg. I det bifogade projektdokumentet beskrivs hur. Även den angränsande vägföreningen för Näsbergsvägen berörs. Vi behöver bilda en arbetsgrupp för projektering av den utbyggnaden. Sprid informationen och anmäl ditt intresse till undertecknad.

Ladda ner projektdokumentet här.

Det här inlägget postades i fibernätföreningen, förstasidan, Vassbäcks vägförening. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar